fbpx

СВАТБЕН ФОТОГРАФ – ЦЕНИ!? ЗАЩО ТОВА СТРУВА ТОЛКОВА?

СВАТБЕН ФОТОГРАФ – ЦЕНИ!? ЗАЩО ТОВА СТРУВА ТОЛКОВА?

сватбен фотограф - цени

  В търсене сте на сватбен фотограф, цени за услугата? Попадате на цифри от 500 лв. до над 2500 лв. Чувствате се объркани. Допускате, че ако това са крайностите трябва да се спрете някъде по средата. Всеки рационално мислещ човек би подходил така. Така ли обаче трябва да постъпите? И изобщо от цената ли трябва да започнете?

  Днес избирате човек, чиято работа ще видите, когато денят вече е отминал. Само това, лично мен би ме накарало да се замисля, колко време трябва да отделя в търсенето на сватбен фотограф. Каква сума да планувате за услугата е въпрос, който решавате днес. Дали обаче след 10 години ще помните колко е бил заделения бюджет за сватбена фотография. Тогава ще сте собственици на една малка машинка на времето, което събужда емоции, спомени и докосват сърцата ви? А когато детето ви отвори албума и възкликне: – Мамо, тате, това сте вие? Ще се сетите ли за сумата, която сте платили?

  А ако след сватбата се срещнете с разочарованието от недобре свършената работа? Тогава колко ще струва това?

  Избора на сватбен фотограф започва от портфолиото! Мината през неговата личност. Неговото физическо присъствие и комуникацията по между ви е  магията, която ще ви помогне да се отпуснете и да покажете себе си и емоциите, които ще искате да споделите с вашите деца след години. И завършва с цената, която в момента, в който сте открили факторите по горе, вече ще има своята стойност. А за да ви запозная с нейното фактическо покритие споделям нашия калкулатор за ценообразуване на фотографски услуги. Цифрите, които ще видите отразяват базовите параметри, нужни за да бъде упражнявана фотографската професия. Може да се приеме че това е минималната база от която трябва да стартира всеки професионалист.

Сватбен фотограф, цена. 

 Калкулаторът, който споделям с вас е създаден от Клуб Фото Свят (обединяваща единица за фотографската общност в България и свързваща я с цял свят) Това е инструмент, предназначен за употреба от фотографи. Споделям го, защото смятам, че е достатъчно информативен и за вас, като клиенти, отговаряйки на въпроса: – Защото това струва толкова? Вие не сте фотограф и е нормално, да не сте запознати какво е нужно за да бъде упражнявана тази професия. Нормално е да ви се струва абсурдно, да платите една месечна заплата, за един работен ден. Но когато полетата по калкулатора по долу бъдат попълнени става очевидно, че всъщност това наистина струва толкова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *