fbpx
РЕПОРТАЖНА ФОТОГРАФИЯ

РЕПОРТАЖНА ФОТОГРАФИЯ

  Когато изрека този израз често се случва да се срещна с въпроса: – Какво е репортажна фотография? Пиша тази статия за да уточня и ще се опитам да го направя на езика, с които го описват булките.

  Репортажна е фотографията когато: Не искате да имате нагласени снимки. Искате заснети, истински моменти. След сватбата, желаете да видите нещата такива каквито са били. Предпочитате фотографа да не се намесва в случващото се.

  Репортажната фотография е неделима част от сватбената фотография. При нея фотографа не се намесва в събитието за да запази сцената автентична и да отразява буквално случващото се. За синоним на репортажна фотография можем да използваме документална фотография. Не се бъркайте, тук нямаме в предвид фотография при която се правят снимки за документи или се обработват такива. Използвам това сравнение, за да засиля качествата, които носи репортажната фотография. А именно, че тя трябва да служи като документ: нещо, някога, някъде е било и е съхранено. Разбира се, когато говорим за сватбена фотография тази буквалистика може и е добре да бъде облечена в стила и усета за естетика на снимащия. Задължително е истинските и непринудени моменти да бъдат уловени, без излишни детайли, които разсейват зрителя от главния обект, но същевременно, всичко това да бъде направено по най – добрия начин. Фотографа трябва да потърси подходяща светлина, добра гледна точка и да направи всичко възможно за да внесе художествен елемент в заснетото. В следващата статия ще ви споделя какво е художествена фотография.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *