fbpx

Парните локомотиви на България

Парните локомотиви на България
Всичко започна с тази снимка!
  Изключително рядко, но все пак се случва тези ретро влакове да излязат на пътуване по ЖП линиите на България. По стечение на обстоятелствата на 17-ти Септември 2013 г. бях свидетел как това парно влакче “акостира” на ЖП гара Варна. До тогава не знаех че тези влакове все още са в движение, не знаех колко много чар и романтика може да създаде едно такова пътуване. След като заснех снимката на машиниста на залез слънце и срещнах отзивите на аудиторията, осъзнах, че в тази тема има магия, която трябва да уловя за да запозная повече хора с нея. 

Не ми беше нужно много време за да се престраша да превърна тази нова любов за мен, в цял един проект.

След като си намерих съмишленик в името на колегата Пламен Андреев, тръгнахме по следите на парата.

Пътят по който поехме бе дълъг и изпълнен със своите препятствия, но целта която си поставихме постепенно започва да се открива пред нас, а удоволствието от постигнатите резултати бе незаменимо.

Тогава не знаехме, че ще създадем „Контакт с миналото“ и ще ви върнем назад във времето. Ще ви запознаем с хората, които правят пушека по железния път. Ще ви направим съпричастни с приключенията и неволите, които двамата с Пламен Андреев преживяхме докато гонихме железните машини с огнени сърца.

Благодаря на всички които се включиха в нашия проект. Благодаря и на целия задружен колектив от ПРИЯТЕЛИ и машинисти, в чиито ръце една купчина желязо се съживява, излиза от забравеното минало и затуптява с душа и сърце по съвременните ЖП линии на България. Озвучава със своята песен красивата ни природа и ни пренася някъде назад във времето!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *