fbpx
ЛАВАНДУЛОВА ФОТОСЕСИЯ

лавандулова фотосесия

  Юни и юли, месеците  за така любимата на мнозина лавандулова фотосесия. Времето, когато земята покрай пътищата е обсипани с реколта. Златните класове натежават по нивите в очакване на жътва, а наситения цвят на лавандулата приковава вниманието на пътуващите.

Паркирах колата и с Габи слязохме. До нас достигна омаен аромат на лавандула. До където ни стигаше погледа се нижеха редове с огромни лилави туфи. Слънцето все още беше високо и по цветовете на растенията кацаха пеперуди. За наситените цветове в нейната лавандулова фотосесия, които исках да имаме ни беше нужно още малко време, за да може слънцето да доближи хоризонта. Можехме да се подготвим.

Попитах Габи:

   – Какво би правила ако беше сама тук. Отне и секунда: – Ще чета! – отговори тя.

Разбира се, че щеше да чете! Въпроса ми бе почти риторичен. Познавах Габи и знаех за книгата в чантата и. А аз толкова много обичам четящите хора! Не исках да има просто снимки в лавандула. Това го имат всички, стъпили в нивата с фотограф срещу тях. Исках да има история, нейна собствена, лична, докосваща история. История, която щеше да пожелае да разпечата и окачи на стената, да покаже на приятелите си от другия край на света и да разказва за преживяното с емоция!