fbpx

Един ден по залез

Един ден по залез

  Варна е посещавана от много туристи всяка година. Това често провокира търсенето на добър фотограф, който да улови спомените от лятната почивка. Харесвам ми, защото получавам невероятна възможност, да се докосна до различни култури, хора и привички на родна земя. Понякога срещам хора, които макар езиковата бариера усещам по специален начин. Казват, че езикът на фотографията го говорят всички народи и колкото повече туристи снимам, толкова повече се убеждавам в това. Често се случва да попадна на хора, с които се разбираме без думи. И всъщност именно това е магията на фотографията, защото снимката не се прави от фотоапарата, а от човекът зад него и ако той може да усети Вас, ето тогава магията започва да се случва. 

   Диана е от Русия и всяка година идват на почивка в България. С нея се запознахме преди няколко години, на нейната първа фотосесия при мен. Тогава тя бе плаха и смутена. Притесняваше дали снимките се получават, дали изглежда добре. Бе по малка и родителите и бяха около нас. Сигурна съм, че това я смущаваше. 

  От тогава мина много време. Днес отново имах щастието да работя с това деликатно и чувствено момиче. Тя обича обектива и той обича нея. Усещам я толкова лека и въздушна, докато работим, сякаш всеки момент ще полети и ще спре да стъпва по земята. Времето прекарано с нея, не бих могла да нарека работа, това е преживяване, което ме дарява с огромна доза енергия! 

  Заповядайте, наследете се нейната ефирност и нежност. 

  Локация: Нос Емине 

  Фотограф Варна: Благовеста Филипова

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *