fbpx
До Благовеста …

До Благовеста
...

  До Благовеста!

  Ако има прозорче, през което можеш да надникнеш назад във времето и да изпиташ емоциите, които си изживял в онзи отминал момент, то това са снимките – тези снимки, които са запечатали в себе си вълшебството на една история. С времето спомените избледняват и именно снимките са тези, които могат да ги подхранят с пълна сила. 

  Фотографията е изкуство, това е талант, който не се учи. За мен най-важната част от подготовката за сватбата ни беше да изберем най-добрия фотограф. За мое щастие мога да кажа, че имах късмета не аз да открия него, а той мен. Силно вярвам в знаците на съдбата и в това, че няма случайни неща. „Случайността“ ме срещна с Благовеста.

  Още в момента, в който се запознах с нея бях сигурна, че тя е нашият фотограф. Преди всичко ме спечели с ентусиазма си, с това че е пълна с идеи и когато заговори за евентуални сценарии за снимки очите й светеха по много особен начин. Когато човек прави това, което обича и влага частица от себе си, няма как да не се получат уникални неща! След срещата ми с нея побързах да разгледам портфолиото й, останах очарована. Тя не просто снима, тя създава история от снимки. Дори да не бях присъствала на сватбите, които разгледах, бях с усещането, че съм била там, и то от началото до края.

Първо избрахме своя фотограф, след което организирахме всичко останало. Това, което ми направи много силно впечатление беше, че още преди да й потвърдим, че ще работим заедно, тя вече беше запазила датата, за която бяхме говорили. Спомням си как ми каза: „Все пак и аз имам право да избирам булките си, нали?“.

  За нас беше важно човекът, който ще запечата този специален ден, да ни предразполага да се чувстваме добре в негово присъствие, все пак трябваше да прекараме много часове заедно.

  Благовеста има много опит и наистина е добра в това, което прави. Фотографът е този, който обръща внимание на всеки детайл от сватбения ден, той е този, който има цялостната картина на събитието – от организацията, украсата, цветовите акценти, визията на булката и младоженеца и хората до тях, обичаите, музиката, осветлението и всевъзможни неща, за които дори не бих могла да предположа, че трябва да обмисля. Исках съвети от нея за всичко. Това е и причината накрая нещата да се получат не като правени на парче, а като цялостна концепция. Всъщност добрият и опитен фотограф може да е „агенцията“, която ти помага в изграждането на цялостната картина.

  Работата ми с Благовеста беше изключително удоволствие, даже бих казала приключение. Освен снимките в деня на сватбата направихме и следсватбена фотосесия. Благодарение на нея успях отново да изпитам онова вълнение, което имах и в сватбения си ден, ентусиазмът ми отново да се видя като булка, погледът на мъжа ми, който ме вижда за втори път и отново предизвиках „wow“ реакцията у него. В този ден имахме повече време да творим и да направим една изключителна фотосесия. В сватбения ден напрежението е много по-голямо, времето те притиска, умората също оказва влияние. Тогава е моментът за непринудени снимки, които запечатват спомените и нещата, които тогава си пропуснал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *