fbpx

“8-МИЯТ ДЕН”

“8-МИЯТ ДЕН”

“8-МИЯТ ДЕН”

  “За мен няма достатъчно голяма чаша чай и достатъчно дълга книга.” Казва Луис Карол, а аз добавям и достатъчни реализирани фотографски идеи.

Обожавам да чета, често докато затварях вечер страниците на любима книга съм си мислила, какво бих могла да заснема с участието на тези така любими за мен герои, в моя живот – книгите.

Човек да не си помисли нещо и то се случва. В един небрежен разговор с Георги Неделчев идеята се избистри. Библиотека и обикновена девойка в лицето на Мис България – 2016 г. Обикновена девойка и Мис България в едно изречение сякаш звучат несъвместимо? Именно това беше нашата цел, да покажем че всъщност Мис България не е нещо нереално, а напротив…
Всички колеги фотографи и рекламни агенции снимат с Мис България, мода и реклама. Помпозни фотосесии на модния подиум и по яхтените пристанища. Всичко там е напудрено и съвършено и да, там то изглежда нереално.

  В нашия проект, Габриела Кирова беше без прическа, почти без грим, облечена в ежедневните си дрехи. Единствената и задача беше да вземе със себе си истинската си усмивка.И случката се случи Мис България се оказа не по малко красива насред обстановката в библиотеката в Читалище Просвета Варна. Библиотеката, получила престижната награда за библиотека на годината – 2016 г. Мис България 2016 и библиотека на годината 2016 съвпадение, което едва ли е случайно.

  А думите на Лина Дънам, вдъхновиха името на нашия проект. “Нека да постъпим разумно и да добавим 8-ми ден към седмицата, посветен само на четене.”

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *