fbpx

Фотограф Варна

Благовеста Филипова

Знаете ли, че фотографът и неговия фотоапарат са една малка машина на времето. За да заснеме настоящето, фотографът вижда мъничко напред във времето. И така, със своите снимки, след години, Ви връща назад във времето!

Фотографията за мене не е просто професия! Тя е начин на съществуване, което дава живот! 

  Ако като дете, някой ми беше казал, че светлината може да рисува, щях да снимам от три годишна. Машинката на времето, наречена фотоапарат, обаче, усвоих по-късно. Тя застана редом до четката и молива и „картините” ми започнаха да отразяват действителността. Да моделирам случващото се през моята гледна точка и да създавам „картини” от реални събития се оказа предизвикателство, на което не можах да устоя!

  Някой би казал, че тези „картини” са резултат от срещата на фотографа със събитието. За мен именно тази среща е събитие, която ми дава възможността да потъна в света на образите. Свят в който възможностите спират там където спира въображението.

  Светът от образи, в който най – често се потапям е семейството. Семейните снимки са изумително богат портретен летопис – сватбеният ден, малките бебешки крачета, прохождащото детенце, рождените дни, първият учебен ден, абитуриентът. И нека всичко започне отначало!

Сватбата!

  Сватбената фотография, определям като фото журналистика в кино стил. Това е балансът между документална и художествена фотография, който създава великолепните сватбени снимки. Снимки, събрали в себе си сълзи и усмивки, непринудените мигове и режисираните моменти! Успешният сватбен фотограф умее да види и запечата цялата тази палитра от красота, емоции и чувства, случващи се за секунди пред неговата камера. Снимайки събитието което вие ми доверявате, аз ставам част от вашия живот и вие от моя – това е тайната за създаването на чиста и истинска фотография която докосва не само очите, но и душата.
Семейната фотография обаче, съвсем не изчерпва възможностите на фотографа, отворен за нови предизвикателства. Всеки проект, сесия или пътуване отварят нови врати за моето въображение, а то е винаги готово да твори и реализира Вашите идеи.

  Осъзнавайки колко важен за Вас е всеки заснет от кадър, работа по снимките Ви, продължава дълго след приключване на снимачния ден. Всеки кадър получава специално внимание, като минава базовата обработка, от която се нуждае. Времето прекарано в пост обработка е неделима и не по – малко важна част от качествения завършек на Вашите снимки.

  Разкаже Вашата история пред моя обектив за да  имате „картини”, нарисувани със светлина!

Сватбен фотограф – Благовеста Филипова.

ИМАТЕ ВЪПРОСИ

НЕКА ПОГОВОРИМ!

Фотограф Варна и страната – Благовеста Филипова

Телефон за контакти:

+359 896 01 41 20