СВАТБЕН ФОТОГРАФ – ЦЕНИ!? ЗАЩО ТОВА СТРУВА ТОЛКОВА?

СВАТБЕН ФОТОГРАФ – ЦЕНИ!? ЗАЩО ТОВА СТРУВА ТОЛКОВА?

ЦЕНА ЗА СВАТБЕНА ФОТОГРАФИЯ

  В търсене сте на сватбен фотограф? Попадате на цени от 200 лв. до над 2000 лв. Чувствате се объркани. Допускате, че ако това са крайностите трябва да се спрете някъде по средата. Всеки рационално мислещ човек би подходил така. Така ли обаче трябва да постъпите? И изобщо от цената ли трябва да започнете?

  Днес избирате човек, чиято работа ще видите, когато денят вече е отминал. Само това, лично мен би ме накарало да се замисля, колко време трябва да отделя в търсенето на сватбен фотограф. Каква сума ще дадете, ви вълнува сега. Дали обаче след 10 години ще помните колко е бил заделения бюджет за сватбен фотограф. Тогава ще сте собственици на нещо вълшебно, нещо което събужда емоции, спомени и докосват сърцата ви? А когато детето ви попитата: – Мамо това ти ли си? Ще се сетите ли за сумата, която сте платили?

  Ами ако след сватбата се срещнете с разочарованието от недобре свършената работа? Тогава колко ще струва това?

  Избора на сватбен фотограф започва от портфолиото! Мината през неговата личност. Неговото физическо присъствие и комуникацията по между ви е  магията, която ще ви помогне да се отпуснете и да покажете себе си и емоциите, които ще искате да споделите с вашите деца след години. И завършва с цената, която в момента, в който сте открили факторите по горе, вече ще има своето емоционално покритие. А за да ви запозная с нейното фактическо покритие споделям нашия калкулатор за ценообразуване на фотографски услуги. Цифрите, които ще видите отразяват базовите параметри, нужни за да бъде упражнявана фотографската професия. Може да се приеме че това е минималната база от която трябва да стартира всеки професионалист.

 Калкулатора е създаден от Клуб Фото Свят (обединяваща единица за фотографската общност в България и свързваща я с цял свят) Предназначен е за употреба от фотографи. Споделям го в тази статия, защото смятам, че е достатъчно информативен и за вас и би дал отговор на въпроса: – Защото това струва толкова? Вие не сте фотограф и е нормално, да не сте запознати какво е нужно за да бъде упражнявана тази професия. Нормално е да ви се струва абсурдно, да платите една месечна заплата, за един работен ден. Но когато полетата по калкулатора бъдат попълнение става очевидно, че всъщност това наистина струва толкова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *