11 Неща които трябва е добре да знаете сватбената фотография

Сватбена фотография Благовеста Филипова
 1. Когато избирате сватбен фотограф,

  не избирате просто човек който притежава фотоапарат . Фотографът, ще бъде до вас през цялото време в сватбения ден повече от всеки друг гост на сватбата. Той ще се срещне с вашите същински емоции, които често остават скрити за околните, това е човек пред който вие трябва да се чувствате комфортно и да не се притеснявате да покажете онези емоции който създават, именно ВАШИТЕ сватбени снимки.сватбена фотография от Blagovesta Filipova Photography

 2. Когато вече сте избрали вашия фотограф. Един чудесен начин да се сближите с него е да го поканите да снима моминското ви парти. Да ви направи предсватбена сесия, от която може да подготвите покани за гостите или друг вид изненада.
 3. След тази съвместна работа преди сватбата вие ще бъдете по спокойни с него в сватбения ден. Ще разберете как е добре да застанете пред неговата камера и вместо да се притеснявате, вие ще се забавлявате докато той ви снима.
 4. Ще разберете, че когато се отпуснете на един крак, тялото ви се изкривява и че когато тежестта се разпредели равномерно между двата крака, изглеждате доста по добре на снимка. По време на ритуала, например, фотографът не може да ви каже да си стъпите на двата крака и вие ще се окажете със снимка в позата която сте заели, а не онова, което сте си представяли.BF5_0764
 5. Сега си казвате, нали сме планували време за фотоосесия в сватбения ден и си мислите: Това е времето в което ще получим снимки като от корица на списание. Да, но не точно! Снимките, на които всички се възхищаваме са се случили в различен ден  от сватбения. Когато вие не бързате за ритуала, който следва. Когато имате цялото време което е нужно за да може фотографа да свърши своята работа. Да ви каже, че е добре да застанете тук, а не тук, че трябва да сложите ръката си по близо до лицето му или да преместите  тялото си по на ляво или дясно.
 6. Тайната на снимката която предизвиква възхищение е в детайлите, светлината и артистичната гледна точка на човека зад апарата. Когато той има времето да работи и твори, а не просто да отчете дейност на най – близкото място до ритуала в сватбения ден, вие получавате онези снимки за които сте мечтали.IMG_0191
 7. А знаете ли че най – хубавите снимки се получават когато няма слънце? Когато времето е облачно или залеза наближава, време в което в сватбения ден ние вече сме в ресторанта и купона тече с пълна сила. А на фотографите ни се иска да сме на вън и да правим фотосесия, за да може вие да получите впечатляващи снимки, от които лъха любов и романтика.
 8. И сега да споделя една тайната на тичащата булка по плажа или покатерила се на скалата. Ами да тя не е с токчета! На сватбата не може с кецове и без вратовръзка, но когато започне забавлението след сватбения ден, всичко е разрешено. Включително мокра булка под дъжда (ако имаме късмет да завали) или пък плуваща булчинска рокля във морето.Сватбена фотография Благовеста ФилиповаИ за финал да обобщя:
  1. Сватбения ден е времето в което фотографа вижда онова, което вие и околните пропускате. Улавя моменти и краде емоции, които след време събуждат сълзи и усмивки.
  2. Сесия преди сватбата ви помага да се отпуснете и да вземете активно участие във вашите снимки в сватбения ден.
  3. Сесия след сватбата ви дава едно незабравимо преживяване, по време на което се създават красивите снимките разказващи за вашата любов.

svatba


Разкажи твоята история пред моя обектив.


Фотограф Благовеста Филипова.    е-mail: [email protected] /  тел. 0896014120 / BlagovestaFilipova.com


kontakti_lenta